fbpx

După ce s-a aflat că probele se prelevă peste geam, la Cricova a fost sistată testarea la COVID-19

După ce s-a aflat, la sfârșitul anului 2020, că probele sunt prelevate peste geam, la Cricova a fost sistată testarea la COVID-19. Anunțul a fost făcut de șefa Direcției sănătate a Primăriei capitalei, Tatiana Bucearschi, în cadrul unei ședințe desfășurate luni dimineața. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, testele sunt efectuate prin intermediul Asociației Medico-Teritoriale Rîșcani a mun. Chișinău. Totodată, pacienții din Cricova sunt direcționați pentru testare și la Centrul Medicilor de Familie nr. 10 din capitală.

Potrivit oficialei, Centrul de Sănătate din Cricova a luat în considerare recomandările autorităților. Așadar, cortul de pe teritoriul instituției a fost demontat și creat un izolator pentru persoanele suspecte, a punctat Bucearschi.

Amintim că, pe 28 decembrie, Primăria Cricova a publicat o secvență video și a comunicat că instituția medicală din localitate prelevă probele pentru COVID-19 peste geam. Administrația publică locală afirma că problema a fost ridicată de mai multe ori în cadrul ședințelor Consiliului orășenesc, dar a rămas fără soluții, menționând șeful Centrului de Sănătate ar conduce instituția de la distanță.

Ca urmare, problema a fost discutată și în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. Înainte de Revelion Primăria capitalei anunță că este gata să se implice pentru a ajuta doctorii din Cricova în procesul de prelevare a testelor, iar Tatiana Bucearschi informa că autoritățile, inclusiv ANSP, s-au autosesizat și vor interveni la fața locului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button