fbpx

Dublul omor de la Hiliuți: Un co-participant a fost condamnat la 17 ani de închisoare

Unul co-participant al dublului omor de la Hiliuți a fost condamnat la închisoare pe un termen de 17 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Individul, un boxer de performanță, a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și omor intenționat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Tragedia s-a produs în luna noiembrie 2021, atunci când inculpații ar fi avut neînțelegeri, în timp ce se aflau cu cele două victime la domiciliul unei persoane din raionul Fălești. Conflictul între cele două părți s-a iscat din cauza unei sume de circa 3000 de euro, câștigată de victime în cărți prin trișare. Victimele au fost bătute în cap cu o placă de metal, iar în urma traumatismelor au decedat.

Procuratura Generală informează că la data de 8 februarie 2022, cauza penală a fost remisă într-un termen în instanța de judecată de către procurorii din cadrul Procuraturii Fălești.

Prin urmare, ținând cont de faptul că, unul dintre inculpați a recunoscut vina integral în săvârșirea infracțiunii incriminate, cauza penală în privința acestuia a fost disjunsă într-o procedură separată, iar judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

În aceste condiții, conform normelor legale, inculpatul vizat a beneficiat de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Totodată, Procuratura comunică despre decizia instanței de a încasa din contul inculpatului suma de 100.000 de lei și respectiv 200.000 de lei – prejudiciu moral oferit succesorilor celor două victime.

Examinarea cauzei penale ce vizează ceilalți inculpați continuă Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

Citește și: video | Dublul omor de la Hiliuți: Ar fi fost bătuți cu o placă de metal din cauza banilor câștigați în cărți. Cine sunt reținuții

 

Articole asemănătoare

Back to top button