fbpx

Două luni de tuse persistentă și tratament cu antibiotice fără succes. Ce au depistat doctorii în plămânii unui copil de 1 an

Un copil de 1 an a ajuns la Institutul Mamei și Copilului cu tuse persistentă de aproximativ două luni. Au urmat tratamente repetate cu antibiotic în suspensie și sirop antitusiv, la indicația medicului de familie și medicului pediatru.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Starea generala a copilului nu s-a ameliorat, Așadar, specialiștii au decis efectuarea radiografiei cutiei toracice.
Ulterior, doctorii au realizat și fibrobronhoscopia și au depistat un corp străin care obturează bronhul principal stâng.

Așadar, micuțul a fost supus procedurii de bronhoscopie cu tub rigid, sub anestezie generală, cu ventilație asistată. Corpul străin, care s-a dovedit a fi hârtie, a fost extras fragmentat.

Peste cinci zile doctorii au efectuat fibrobronhoscopia repetată și nu au identificat alte resturi ale corpului străin în plămân. Radiografia a arătat dinamică pozitivă și reexpansionarea plămânului afectat.

În context, doctorii atenționează că picii de 1-3 ani sunt cel mai des implicați în cazuri de aspirație a corpilor străini. Aceștia îndeamnă maturii să fie precauți și să nu neglijeze importanța culturii alimentare, supravegherii permanente a copiilor mici, precum și importanța recunoașterii momentului de aspirație și adresării precoce la medic.

Articole asemănătoare

Back to top button