fbpx

Dodon vrea să creeze un bloc al forțelor politice de stânga: „Putem lua steaua ca simbol, mergem la alegeri și obținem majoritatea parlamentară”

Socialistul Igor Dodon își dorește să creeze un bloc al forțelor politice de stânga. Liderul PSRM se arată sigur că formațiunea ar participa la alegeri și ar obține majoritate parlamentară. Mai mult, Dodon s-a gândit și la simbolul blocului politic: „Eu cred că steaua socialiștilor este mai cunoscută. De aceea, putem lua steaua ca simbol”, a spus acesta.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Igor Dodon a subliniat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV, că ar putea veni cu inițiativa creării blocului politic după următoarea ședință a Consiliului republican al PSRM.

Ideal a fi dacă am uni forțele de stânga și am merge pe un front comun la următoarele alegeri. Nu exclud că aș putea veni cu o asemenea inițiativă după următoarea ședință a Consiliului republican al Partidului Socialiștilor. Cu o propunere concretă de a uni platformele comune împotriva celor care vor să distrugă Republica Moldova”, a declarat Dodon.

Socialistul crede că eventualul bloc politic va reuși să obțină majoritatea parlamentară în cazul unor eventuale alegeri.

„Vom găsi un simbol care se va potrivi mai bine. Eu cred că steaua socialiștilor este mai cunoscută. Chiar și la alegerile prezidențiale unii alegători întrebau: „Unde este steaua lui Dodon?” De aceea, putem lua steaua drept simbol. Putem crea un bloc, mergem la alegeri, luăm majoritatea parlamentară, iar asta este real”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat care partide de stânga anume ar vrea să facă front comun, Dodon a refuzat să specifice.

ZUGO amintește că Igor Dodon a fost ales președinte al socialiștilor la 30 decembrie 2020. S-a întâmplat după ce ascesta a fost perdant al alegerilor prezidențiale din noiembrie anul trecut și a decis să revină la formațiunea politică pe care a condus-o anterior funcției de președinte al Republicii Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button