fbpx

Dodon: Pentru a „depăși blocajul din partea președintei”, PSRM se va adresa Comisiei de la Veneția și Consiliului Europei

„PSRM dezaprobă refuzul la dialog al Președinției și îi condamnă comportamentul populist”. Este declarația socialiștilor, care au decis la întrunirea executivului politic al formațiunii că se vor adresa Comisiei de la Veneția și Consiliului Europei cu scopul de a „depăși blocajul din partea președintei Sandu”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dezaprobăm refuzul la dialog al Președinției și condamnă comportamentul populist din această perioadă, orientat spre acțiuni care nu au nici o legătură cu agenda populației, dar sunt orientate spre acoperirea lipsei de viziune și soluții pentru scoaterea țării din criză”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

„Vom iniția mai multe acțiuni juridice care să depășească blocajul din partea președintelui țării, să readucă procesele politice în câmpul Constituțional”, a punctat Dodon.

De asemenea, Dodon a afirmat că formațiunea pe care o conduce își dorește alegeri parlamentare anticipate, însă a scos la înaintare motivul existenței pandemiei, afirmând că „este o dovadă de maxim cinism să discuți acum despre alegeri”.

„Rămânem ferm pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat și organizate alegeri legislative anticipate. Însă acest lucru va fi posibil doar după stabilizarea situației epidemiologice, asigurarea cu vaccin anti-COVID a populației, pentru a evita riscurile de provocare a unor noi valuri de îmbolnăvire masivă”, s subliniat socialistul.

În același timp, Igor Dodon a afirmat că socialiștii insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministră.

De menționat este faptul că, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Dodon i-a cerut Maiei Sandu să semneze, până la 9 martie curent, descretul de numire în funcția de prim-ministră a Marianei Dureșteanu.

De cealaltă parte, Sandu a afirmat, anterior, că nu crede în bunele intenții declarate ale majorității PSRM-Partidul Șor.

„Eu nu-i cred pe acești oameni care spun că vor să salveze țara. În acest Parlament nu există 51 de deputați care să susțină lupta împotriva corupției… . La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a declarat Sandu.

Totodată, actuala șefă a satului susține că singura soluție pentru a scoate țara din criza politică sunt alegerile parlamentare anticipate.

Citește și: „Solicităm, până la 9 martie, să fie emis decretul”: Socialiștii insistă pe candidatura Marianei Durleșteanu

Articole asemănătoare

Back to top button