fbpx

Dodon, despre extrădarea lui Plahotniuc: Nu te poți ascunde de justiția moldovenească nici în SUA, nici în altă parte

Șeful statului afirmă că nu trebuie să se vorbească despre eventualul arest al lui Plahotniuc, ci să se acționeze. Potrivit lui, mai devreme sau mai târziu, fostul lider democrat va răspunde pentru fărădelegile pe care le-ar fi comis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația a fost făcută în studioul NTV Moldova. În cadrul unui interviu, Dodon a precizat că „nimeni nu se va putea ascunde de justiția moldovenească”.

„Nu te poți ascunde nicăieri, nici în SUA, nici în altă parte”, a punctat politicianul.

Președintele a mai precizat că Procuratura Generală și MAI dețin toate informațiile despre deplasările lui Plahotniuc în România și Turcia. Potrivit șefului statului, în această perioadă, România nu a informat organele de anchetă moldovenești despre presupusa prezență a omului de afaceri pe teritoriul statului vecin.

Totodată, Dodon susține că se cunoaște despre faptul că, în ultima săptămână, mai mulți deputați PD ar fi zburat în Turcia pentru a se întâlni cu Plahotniuc. În același timp, șeful statului declară că politicienii care au prezentat presei informația despre aflarea omului de afaceri în Turcia nu ar fi vrut decât să-și facă PR.

Bunăoară, la începutul acestei săptămâni, politicianul Renato Usatîi a anunțat în spațiul public despre faptul că Vlad Plahotniuc ar fi părăsit SUA, s-ar fi aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia. MAI a anunțat, într-un comunicat de presă, că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse.

Potrivit Ministerului de Interne, pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public, iar din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră ar fi fost periclitate, acest fapt complicând procesul de căutare.

Articole asemănătoare

Back to top button