fbpx

Dodon afirmă că a aflat cauza incendiului de la casa sa din „presa afiliată guvernării”: Trezește dubii

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că a aflat cauza incendiului de la casa sa din „presa afiliată guvernării”. Acesta sugerează că acest lucru „trezește dubii privind obiectivitatea concluziilor trase și prezentate public”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vreau să atenționez că, în mod legal nu am fost informat despre rezultatul investigației făcute de pompieri. Este cel puțin straniu să informezi mai întâi presa afiliată guvernării înaintea persoanelor interesate. Ceea ce trezește dubii privind obiectivitatea concluziilor trase și prezentate public.

În opinia mai multor specialiști din domeniu, cu care am discutat, scurt circuitul și explozia care a dus la incendierea terasei, pot fi provocate ca urmare a instalării necalitative a unor utilaje de înregistrare în rețeaua de electricitate și/sau în interiorul utilajelor electrocasnice, prize, întrerupătoare și altele (instalațiile electrice casnice erau deconectate de la rețea, fapt ce sporește caracterul suspect al acestui incendiu).

Prezența utilajelor speciale de interceptare la domiciliul meu, fapt despre care am menționat public încă din luna Iunie, a fost recent confirmată de procurorii de caz prin prezentarea mai multor stenograme în instanța de judecată.

Din câte înțeleg, după numărul stenogramelor aduse de procuror cu scop de manipulare a instanței de judecată, obsesia de a mă asculta ce vorbesc cu sotia, copiii, cu avocații, trece peste lege si bunul simț. Iar înregistrarea constantă a convorbirilor mele cu avocații arată isteria unora de a mai plămădi în grabă un dosar pe placul comanditarilor politici”, a scris Igor Dodon.

Ex-președintele R. Moldova susține că a solicitat organelor competente să înceapă „o investigație detaliată”, inclusiv să se verifice procesele verbale și „detaliile cine, când și ce fel de utilaje au instalat la domiciliul lui Dodon”.

Amintim că duminică, 4 septembrie, Igor Dodon a anunțat pe rețelele de socializare că în curtea casei sale s-a produs un incendiu. Atunci, fostul șef de stat a declarat că motivul izbucnirii incendiului este necunoscut.

Ulterior, s-a stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit generat de o defecțiune a unui echipament tehnic.

Articole asemănătoare

Back to top button