fbpx

doc | S-au scumpit serviciile funerare. Cât va costa un loc de veci în cimitirele din capitală

S-au scumpit serviciile funerare din Chişinău. Consiliul Municipal Chişinău a aprobat tarife mai mari, în medie, cu peste 70 la sută pentru locul de veci, pentru rezervarea unuia sau pentru salubrizarea şi întreţinerea mormintelor. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința din 15 decembrie.

Astfel, rezervarea unui loc în Cimitirul Central Chișinău costă acum 9 350 de lei (în loc de 5 500 de lei), iar înmormântarea costă 2 550 de lei (în loc de 1 500 de lei).

Tarife pentru rezervarea unui loc în cimitirul „Sfântul Lazăr” („Doina”) costă până la 6 800 de lei (în loc de 4 000 de lei), precum și la alte cimitire din capitală.

Înmormântarea la cimitirul „Sfântul Lazăr” costă acum 1 700 de lei, iar în alte cimitire din Chişinău – 1 190 de lei. Prețurile au crescut cu 70%.

S-au dublat și tarifele pentru curățenia din cimitire – până la 240 de lei. Mai multe categorii de persoane sunt scutite de la plata acestui tarif: veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, războiului din Afganistan și participanții la operațiunile militare din Afganistan, pensionarii și persoanele cu nevoi speciale.

În funcție de automobil, a crescut și costul accesului acestora în cimitire: de la 20 la 150 de lei. Proprietarii de vehicule cu deficiențe motorii sunt scutiți de această taxă.

Articole asemănătoare

Back to top button