fbpx

doc | România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit. În ce categorie se află R. Moldova

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor pe care România le consideră a fi din „zona roșie”, „zona galbenă” și „zona verde”. Republica Moldova a rămas în categoria de „zonă verde”.

Există unele schimbări importante față de precedentul document, mai ales din cauza includerii în zona roșie și în zona galbenă a unor țări preferate în mod normal de români pe perioada vacanțelor.

Astfel, în urma creșterii cazurilor de COVID-19, în zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia, iar Grecia, o destinație turistică foarte populară printre români, a trecut din zona verde în zona galbenă. Tot în zona galbenă au fost trecute și Uruguay, Paraguay, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia.

Persoanele care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite însă de carantină.

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ. În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Anexa La HCNSU Nr. 46 Din 1… by ZUGO

Articole asemănătoare

Back to top button