fbpx

doc | Nota informativă privind recuperarea miliardului furat, expediată Parlamentului de către Procuratură

Procuratura Generală a publicat nota informativă pricind recuperare miliardului furat, expediată de către Procuratură Parlamentului. Se întâmplă după ce șeful instituției, Alexandr Stoianoglo, a ignorat invitația deputaților de a venit la raport în plen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul conține mai multe puncte referitoare la acțiunile întreprinse de procurori pentru a investiga frauda bancară. De asemenea, se precizează și lista de bunuri pe care au fost puse sechestre.

Între timp, deputații discută un proiect de decizie prin care aceștia să își exprime poziția față de procesul de investigare a fraudei bancare. Acesta a fost elaborat de Comisia juridică numiri și imunități, timp de 40 de minute, după ce s-a anunțat despre lipsa lui Stoianoglo.

Evenimentele au loc pe fundalul votării de către majoritatea formată din PAS, în prima lectură, o inițiativă care prevede evaluarea procurorului general cel mult o dată pe an de către o Comisie specială. Ulterior, Alexandr Stoianoglo a acuzat guvernarea, inclusiv pe șefa statului, Maia Sandu, că ar încerca să își subordoneze instituțiile. Președinta a calificat declarațiile drept „false și iresponsabile”.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button