fbpx

doc | Ministerul Apărării, despre cazul soldatului homosexual: Nu au fost constatate intimidări sau înjosiri

Ministerul Apărării anunță că a finalizat ancheta cu privire la cazul soldatului homosexual care a declarat public că, din cauza orientației sexuale, ar fi fost agresat de alți militari. Instituția susține că nu au fost constatate intimidări sau înjosiri în adresa tânărului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui document publicat de Doina-Ioana Straisteanu, avocata tânărului Marin Pavlescu,, se arată că Ministerul a analizat acuzațiile, însă rezultatele anchetei au arătat că declarațiile soldatului nu sunt adevărate. De asemenea, Marin ar fi fost observat adesea plângând, iar atunci când era întrebat, comunica că are probleme cu familia.

De asemenea, inspectorul care a desfășurat ancheta susține că Marin le-a spus psihologilor că este homosexual, în timp ce colegilor săi le spunea că are o iubită.

Ministerul Apărării a adăugat că va expedia cazul Procuraturii Generale, pe motiv că relația pe care ar fi avut-o Marin era cu un tânăr minor.

Avocata lui Marin s-a arătat a fi indignată de răspunsul autorităților și a venit cu următorul mesaj:

„După cum spuneam – ancheta va căuta sa curețe imaginea instituției, după cum m-a informat ministrul personal, iar ancheta făcută sa dea vina pe situație pe Marin. Mulțumesc ca nu ați dezamăgit. Să ne spună Ministerul Apărării – ei sesizează Procuratura și când militarii întrețin relații sexuale cu fete de 17 ani?”, scrie Doina-Ioana Straisteanu.

Amintim că Marin Pavlescu, un militar în termen din Republica Moldova a declarat public că este gay. Tânărul de 18 ani a relatat pe pagina sa de Instagram că este în concediu și pe 10 noiembrie urma să se prezinte la unitatea militară, lucru pe care nu mai intenționează să-l facă. Motivul ar fi abuzurile la care ar fi fost supus din cauza orientării sale sexuale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button