fbpx

doc | În R. Moldova ar putea fi permisă introducerea pieselor auto uzate

În Republica Moldova ar putea fi permisă introducerea părților şi a accesoriilor uzate pentru autovehicule. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia economie, buget și finanțe.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, proiectul de lege pentru modificarea Codului vamal, a fost înaintat cu titlu de inițiativă de un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Proiectul urmărește eliminarea prohibiților la importul pieselor auto de mâna a doua.

„Este un proiect foarte așteptat, prin care eliminăm o prohibiție injustă și spargem monopolul existent pe piață”, a menționat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

În opinia autorilor, reglementarea juridică a importului de piese auto uzate va elimina contrabanda, va asigura o concurență loială și, totodată, va oferi o nouă sursă de venituri la bugetul de stat, prin acumularea mijloacelor financiare din aplicarea impozitelor și taxelor vamale.

Pentru lectura a doua, în textul proiectului ar putea fi introduse unele limitări în funcție de tipul pieselor. Proiectul urmează a fi dezbătut în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button