fbpx

doc | În loc de mezeluri, mai multe fructe și legume. Așa arată meniul instituțiilor de învățământ din capitală

Direcția Generală Educație Tineret și Sport (DGETS) a Consiliului municipal Chișinău (CMC) informează că la realizarea meniului instituțiilor de învățământ din capitală se ține cont de modelul unic aprobat de Centrul de Sănătate Publică. Sortimentul produselor alimentare şi cantitatea inclusă sunt prevăzute de mai multe documente semnate de Ministerul Sănătății (MSMPS) și municipalitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău este organul local de specialitate în atribuțiile căreia intră asigurarea condițiilor conforme de alimentație a copiilor în instituțiile publice de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chișinău.

Direcțiile de Educație din fiecare sector verifică toți indicatorii cărora trebuie să le corespundă  produsele: calitate, preț conform contractelor de achiziţie, certificate corespunzătoare, paşaportul sanitar al maşinii și controlul medical al şoferului, abia după aceasta produsele fiind livrate instituţiilor. Ulterior, în fiecare acestea sunt verificate suplimentar, pentru a se evita cazurile de livrare şi recepţionare a produselor alimentare neconforme sau cu termen expirat.

Printre produsele alimentare interzise se regăsesc mezeluri (crenvurşti, safalade, parizer), produsele de brânză, margarina, untul cu grăsimi vegetale, acestea fiind excluse din meniu. În schimb, minorilor li se servesc mai multe fructe și legume.

Conform modelului de meniu publicat de Direcția, copiii primesc la dejun fructe, terciuri, tartine cu unt și/sau cașcaval, ceai sau lapte. Prânzul este alcătuit din supe, iar la felul doi se servesc terciuri sau piure cu carne. Legume sunt prevăzute la cină și la gustări, precum și unele produse lactate.

Meniu model în grădinițele din Chișinău, ianuarie 2021 by ZUGO on Scribd

Direcția Generală Educație Tineret și Sport îndeamnă părinții să discute despre problemele ce pot interveni, cu directorii instituțiilor de învățământ, cu șefii de direcție pe sector sau să se înscrie în audiență la șeful adjunct al DGETS.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button