fbpx

doc | Comisia laundromat: Băncile le-ar fi eliberat lui Plahotniuc și Șor sume de ordinul sutelor de milioane în 2009

Băncile din Republica Moldova le-ar fi eliberat lui Plahotniuc și Șor sume mari în 2009. Declarația îi aparține deputatei Inga Grigoriu, președintă a Comisiei parlamentare privind investigarea spălării banilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Grigoriu afirmă că în cadrul activității de lucru a Comisiei de anchetă au fost obținute informații precum că din conturile politicienilor sau a persoanelor din anturajul acestora, în numerar, au fost extrași sute de milioane de lei, euro și/sau dolari.

Deputata precizează că sunt vizați Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Așadar, aceasta a transmis o solicitare Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, cât și Băncii Naționale a Moldovei, cerând informații la subiect.

Anterior, Grigoriu declara în cadrul unei conferințe de presă că o parte din banii furați prin intermediul schemei cunoscută drept laundromat ar fi servit pentru a corupe deputați și funcționari, iar 22 de miliarde de dolari ar fi trecut prin 62 de țări.

Comisia Laudromat a fost constituită la sfârșitul lunii noiembrie 2020, pentru a elucida așa-numita „spălătorie rusească”. Dosarul ține de retragerea ilegală de la băncile din Federația Rusă a circa 70 de miliarde de dolari, în perioada 2010-2014, cu implicare instituțiilor bancare și judecătorilor din Moldova.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

CITEȘTE ȘI:

doc | Procuratura declară că investighează dosarul Laundromatului, dar nu menționează nimic despre Platon și cine ar fi beneficiarii finali ai „spălătoriei” de bani

Articole asemănătoare

Back to top button