fbpx

doc | Autoritățile solicită grădințelor și școlilor să economisească gazul. Ceban: Să deconecteze căldura în birourile demnitarilor

Ministerul Educației solicită conducătorilor instituțiilor de învățământ să economisească resursele energetice și gazul. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În condițiile situației create pe piața gazelor naturale, atenționează organele locale de specialitate în domeniul învățământului, conducătorii instituțiilor de învățământ de toate nivelurile publice și private, autoritățile APL în vederea: raționalizării consumului de gaz și eficientizarea consumului de agent termic; a întreprinde măsuri de economisire a resurselor energetice; a achita facturile pentru consumul de gaze naturale sau agent termic până la data de 20 a lunii curente”, se arată în documentul semnat de ministrul Educației, Anatolie Topală.

Documentul a fost publicat pe rețelele de socializare de primarul Chișinăului, Ion Ceban. Acesta susține că căldura ar trebui deconectată „în birourile celor mai falnici și bravi demnitari”.

„Deconectați-vă căldura la voi în Guvern, Parlament, Președinție și Ministere. Cei de la Guvern vor ca copii să învețe în cușme și cu mănuși din cauza incompetenței lor. Vor economii pe seama copiilor noștri”, a scris Ceban pe Facebook.

Amintim că, din această săptămână, mai multe universități din țară au trecut în regim online.

Vezi și: Guvernul va majora compensațiile oferite pentru plata facturilor la energia termică

Articole asemănătoare

Back to top button