fbpx

doc | Atenție! Doar în aceste spitale din Moldova pot fi internate persoanele infectate cu coronavirus

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un ordin prin care desemnează spitalele din Moldova unde pot fi internate persoanele infectate cu noul tip de coronavirus – COVID-19. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pacienții sunt repartizați în patru categorii – maturi, femei însărcinate, copii și persoane în stare gravă.

Astfel, potrivit documentului emis pe 4 martie 2020, pacicenții adulți, inclusiv gravide cu forme clinice ușoare și medii – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată – Spitalul Clinic Republican;

Copii cu forme clinice ușoare și medii – Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii;  Copiii cu forme severe, inclusiv cu insuficiență respiratorie și necesitate în respirație dirijată – Institutul Mamei și Copilului.

Totodată, în cazul în care numărul de infecții va crește, pacienții cu forme clinice ușoare de COVID-19, vor primi asistență medicală în încă două instituții. Este vorba despre Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății – pentru adulți și de Maternitatea Municipală Nr. 2 – pentru gravide, paturiente și lăuze. Asistenta medicală în aceste instituții va fi acordată cu suportul consultativ al medicilor infecționiști din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Articole asemănătoare

Back to top button