fbpx

Directoarea unei grădinițe din municipiul Chișinău riscă să fie demisă. Femeia și-a angajat fiica la serviciu în instituția pe care o conduce

La mai puțin de un an de zile după ce a ocupat funcția de directoare interimară, șefa unei grădinițe din suburbia municipiului Chișinău și-a angajat fiica în calitate de educatoare în aceeași instituție. Astfel, Agenția Națională pentru Integritate informează că a constatat încălcălcarea regimului juridic al conflictului de interese.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de ANI, de la începutul anului curent, directoarea a semnat câteva acte în privința fiicei sale, printre care contractul individual de muncă și ordinul de angajare. După inițierea controlului în privința acțiunilor acesteia, șefa instituției și-a suspendat fiica din funcție.

Conform Autorității, directoarea era obligată să informeze şeful ierarhic sau organul ierarhic superior imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care se află, să nu emită actul administrativ și să nu încheie actul juridic până la soluționarea conflictului de interese.

În cadrul controlului, directoarea interimară a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază, în exercitarea apărării. Aceasta și-a exprimat în scris punctul de vedere, în care a menționat că toate acțiunile sale au avut un caracter legal și că nu și-a favorizat cumva fiica.

Autoritatea Națională de Integritate urmează să sesizeze primăria depre rezultatele contrulului în vederea încetării raporturilor de muncă cu șefa grădiniței, cu decăderea acesteia din dreptul de a exercita funcții publice sau de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button