fbpx

Din 39 de pacienți gravi, doar 17 au șansa la viață. De luna trecută, doctorii de la Ungheni luptă cu pandemia fără salarii și unele echipamente

Spitalul raional Ungheni ar avea conturile blocate din cauza datoriilor, iar pacienților nu le ajung măști cu oxigen, potrivit unui material publicat de ProTV. Sursa citată menționează că doctorii nu și-ar fi primit salariile de luna trecută și că în instituție nu sunt suficiente butelii cu oxigen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Doctorii afirmă, citați de jurnaliști, că din 39 de pacienți care au nevoie de măști cu oxigen, doar 17 le pot primi, iar unii o împart la doi. Bunăoară, aceștia exemplifică situația unui cuplu, soț și soție, care nu pot respira, iar masca este schimbată periodic de la unul la celălalt.

„Suntem doi la un aparat, ne mântuim cu totul. (…) Sunt aici de două zile. Mă simt foarte rău. Bărbatul meu – extraordinar de rău. Îmi amorțesc mâinile. Picioarele îmi sunt vinete. Doi suntem la un aparat și acesta e gol deja. Nu avem oxigen”, mărturisește o pacientă.

Deoarece, potrivit ProTV, conturile instituției sunt blocate, nu se pot face achiziții. Autorii materialului au discutat cu directorul interimar, care a precizat că situația urmează să fie remediată luni. Pe de altă parte, potrivit sursei citate,  în ultimele luni instituția medicală a avut trei șefi, iar doctorul care ar fi condus spitalul timp de zece ani afirmă că ar fi fost demis fătă motiv de Consiliul Raional, însă administrația din Ungheni nu a fost de găsit pentru a oferi o reacție.

ZUGO a solicitat de la Ministerul Sănătății precizări la subiect. Revenim cu alte informații imediat ce primim un răspuns.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button