fbpx

Deținătorii de animale din capitală riscă amenzi dacă nu vor strânge excrementele patrupezilor. Ce sume vor plăti?

Stăpânii animalelor de companie vor plăti amenzi dacă nu strâng excrementele patrupezilor în spațiile publice. Prevederea face parte din Regulamentul privind întreținerea animalelor de companie cu și fără stăpân în municipiul Chișinău, aprobat de Consiliul Municipal.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, locuitorii capitalei care nu se vor supune regulii riscă să scoată din buzunar între 1200 și 1500 de lei, informează IPN. Totodată, municipalitatea va monta la intrările în parcuri, scuaruri și pe alei panouri informative corespunzătoare.

Edilul capitalei va desemna în calitate de agenți constatatori angajaţii Secţiei de control şi protecţie a animalelor din cadrul Direcției generale locativ comunale și amenajare, pentru monitorizarea situației. În același timp, Direcţia finanţe aloca mijloacele necesare pentru definitivarea Registrului de evidenţă a animalelor cu şi fără stăpân.

Responsabilii vor avea un grafic, potrivit căruia vor verifica anumite sectoare și zone precum piețele de comercializare a animalelor, parcările autor, azilurile pentru maidanezi, dar și spațiile ce aparțin unor agenți economici. Trimestrial, aceștia vor raporta Comisiei de specialitate despre activitatea Secţiei de control şi protecție a animalelor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button