fbpx

Deputații au decis! Pensiile moldovenilor vor fi indexate de două ori pe an

Parlamentul a votat, în ședința plenară de astăzi, proiectul de lege privind indexarea tuturor pensiilor de două ori pe an. Corelările se vor efectua pe 1 aprilie și respectiv pe 1 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procedura va fi aplicată pentru toate pensiile, indiferent de mărimea acestora. Totodată, se va indexa și venitul minim garantat, utilizat la determinarea Programului de Ajutor Social. Astfel, mecanismul de indexare se va aplica pentru toate prestațiile sociale, inclusiv plățile capitalizate, îndemnizațiile de dizabilitate survenită ca urmare a unui accident de muncă și compensațiile bănești lunare stabilite participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

La 1 aprilie, coeficientul de indexare a pensiilor va constitui inflația înregistrată în ultimul semestru al anului precedent, iar la 1 octombrie coeficientul de indexare va constitui inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs. Totodată, nu vor fi recalculate pensiile procurorilor și judecătorilor, ținându-se cont de salariul lunar al personalului în exercițiu, precum și pensiile privilegiate.

Articole asemănătoare

Back to top button