fbpx

„Decizia este ilegală”. Clima, după ce Sandu a anulat decretul prin care Dodon l-a numit șef la CA Chișinău

„Decizia este ilegală”. Este declarația magistratului Vladislav Clima, care susține că va contesta decretul președintei țării, Maia Sandu, privind revocarea sa de la șefia Curții de Apel Chișinău.

Clima crede că decizia Maiei Sandu este un ilegală.

„Nu pot să spun că m-a surprins această decizie, având în vedere că în ultima lună am primit mai multe mesaje in acest sens. Fiind judecător din 2006 și bazându-mă strict pe legislație, apreciez decizia ca fiind una ilegală, pe care o voi contesta conform procedurilor”, a declarat Vladislav Clima pentru tv8.md

Acesta are la dispoziție 30 de zile să conteste decretul președintei.

Vladislav Clima a fost numit la conducerea Curții de Apel Chișinău pe data de 2 septembrie 2020, prin decretul semnat de Dodon.

Amintim că președinta Maia Sandu a anulat decretul prin care ex-președintele Igor Dodon l-a numit pe Vladislav Clima la șefia Curții de Apel Chișinău, pe motiv că CSM ar fi încălcat procedurile.

„Am anulat astăzi decretul fostului Președinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Consiliul Superior al Magistraturii a încălcat procedurile legale și a admis un conflict de interese inadmisibil atunci când a propus numirea lui Clima în această funcție.

CSM trebuie să reexamineze decizia luată și să se asigure că următoarele decizii de numire în funcție vor respecta în totalitate prevederile legale, iar persoanele propuse vor întruni criteriile de integritate. Oamenii cer de la judecători să le facă dreptate și să pedepsească hoții. Curățarea sistemului este primul pas spre o justiție independentă și dreaptă”, se arată în mesajul Maiei Sandu, publicat pe pagina de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button