fbpx

DECIS! Starea de urgență în sănătate publică, prelungită. Activitatea cluburilor și cinematografelor este interzisă, în continuare

Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până la 15 februarie curent. Decizia a fost aprobată miercuri, 13 ianurie, la ședința Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică (CESP). Conform hotărârii, cluburile și cinematografele rămân, în continuare, închise, iar localurile vor activa după programul instituit anterior, care le permite activitatea până la ora 22:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit CESP, situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă.

În acest context, CESP a decis menținderea interdicției de activitate cluburilor de noapte, discotecilor, ringurilor de dans și altor unități comerciale de acest tip.

Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale și aeroporturi.

Te-ar putea interesa: Cer excluderea restricției care impune închiderea localurilor la ora 22:00. Reprezentanții MĂR, cu o solicitare către Guvern

În continuare, va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor.

Citește și: Se redeschid teatrele din Chișinău: Numărul spectatorilor, limitat la 50% din capacitatea sălilor

De asemenea, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

În Republica Moldova, până la data de 10 ianuarie, au fost înregistrate, în total, 149.391 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.139 s-au soldat cu deces, iar 138.440 au fost vindecate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button