fbpx

doc | Cer excluderea restricției care impune închiderea localurilor la ora 22:00. Reprezentanții MĂR, cu o solicitare către Guvern

Cer excluderea restricției care limitează activitatea a unităților de alimentație publică până la ora 22:00. Este vorba despre  Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement (MĂR), care a trimis, la 6 ianuarie curent, o solicitare către Guvern.

Reprezentanții MĂR precizează, în solicitare, că în ultima perioadă numărul cazurilor noi de coronavirus din Republica Moldova s-a diminuat. Astfel, unitățile de alimentație publică ar putea activa și după ora 22:00, sunt de părere aceștia.

„Luând în considerație micșorarea numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele săptămâni, am solicitat autorităților competente în gestionarea crizei sanitare, să fie eliminată restricția ce limitează programul de activitate a unităților de alimentație publică până la orele 22:00, or majorarea cazurilor a fost argumentul de implementare a acestei restricții”, se arată în solicitarea MĂR.

MĂR ține să menționeze că limitarea programului de activitate a localurilor aduce daune și, totodată, face imposibilă remunerarea angajaților.

ZUGO menționează că în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică până la 15 ianuarie curent. În acest sens, autoritățile  autoritățile au impus mai multe reguli, dar și restricții.

Conform deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, una dintre norme se referă la faptul că  unitățile de alimentație publică pot activa până la ora 22:00.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button