fbpx

De ce s-a întrerupt energia electrică în R. Moldova, dacă aceasta este procurată din România și bombardamentele rusești au loc în Ucraina?

De ce s-a întrerupt energia electrică în Republica Moldova, dacă aceasta este procurată din România și bombardamentele rusești au loc în Ucraina? Autoritățile din țara noastră au venit cu explicații la acest subiect, după ce mai mulți cetățeni și-au adresat această întrebare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Bombardamentele rusești asupra centralelor electrice Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România.

Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult.

Pentru informare, în anul curent, Guvernul Republicii Moldova a început construcția unei linii electrice de mare tensiune dintre Republica Moldova și România (Vulcănești-Chișinău), cu o lungime de 158 km, și urmează a fi dată în exploatare în 2 ani”, comunică autoritățile.

Amintim că miercuri, 23 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc deconectări masive de energie electrică. Acestea au venit ca urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean.

„Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.”, a comentat Maia Sandu într-o postare pe rețelele de socializare.

Vezi și: „В темноте, но #безвас”. Flashmob pe rețelele de socializare, în contextul deconectărilor complete de energie electrică în R. Moldova

Articole asemănătoare

Back to top button