fbpx

De acasă, la pușcărie. Fostul șef SIS, Vasile Botnari, plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, cu executare în Penitenciarul nr.13.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au admis pe deplin demersul procurorilor anticorupție.

„Magistrații Curții de Apel Chisinau au admis pe deplin demersul procurorilor anticorupție înaintat în privința ex-directorului SIS și l-au plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare in Penitenciarul nr.13”, a declarat Cherpec.

Amintim că ex-directorul SIS a fost reținut în luna martie 2022, în urma perchezițiilor de la domiciliul său. Până pe 20 iunie, Vasile Botnari a stat în Penitenciarul nr. 13. Ulterior, Judecătoria Chişinău a decis schimbarea măsurii preventive în arest la domiciliu.

Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău, care marți, 5 iulie, a admis demersul. ZUGO menționează că, ex-directorului SIS este vizat în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică (art.330/2 alin.(2) din Codul penal).

Articole asemănătoare

Back to top button