fbpx

„Dacă am fi știut…”. Limba română, motiv de vrajbă între Irina Vlah și Igor Dodon

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, și-a arătat indignarea față de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ce a calificat limba română drept „una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova”, considerând că odată cu venirea noii guvernări, mulți actori politici ar încerca să-și schimbe viziunile. Afirmația a fost făcută în cadrul unei emisuni de la postul de televiziune PublikaTV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrebată de prezentatoarea emisunii despre cum comentează declarația liderului din Găgăuzia, ex-președintele Republicii Moldova, a declerat că odată schimbarea guvernări, mulți politicieni ar încerca să-și schimbe viziunile și orientările politice.

„În prezent, mulți politicieni au tendința de a schimba „macazul”. Vă amintiți filmul sovietic „Nuntă în Malinovka”, când chipiul era schimbat cu expresia „iarăși se schimbă puterea”. Noi nu am făcut niciodată așa ceva, mă refer la socialiști. Și nu vom face. Noi avem principii clare, ideologia pe care o vom respecta”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, liderul socialist a adăugat că, dacă PSRM ar fi știut că Irina Vlah consideră limba română drept „una dintre cele mai mari valori ale poporului”, nu ar fi susținut-o în cadrul alegerilor pentru alegerea bașcanului Găgăuziei.

Am susținut-o de două ori la alegerile bașcanului. Și sunt de părere că fără susținerea noastră nu ar fi câștigat alegerile în 2015 și în 2019. Atunci ea spunea că limba de stat în Moldova este limba moldovenească. Ce s-a schimbat? Ea nu este membră a PSRM și niciodată nu a fost. A fost membră a Partidului Comuniștilor până în 2015. Ia deciziile de una singură. Desigur, dacă am fi știut că ea consideră româna drept „una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova”, nu am fi susținut-o, probabil”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că Irina Vlah a publicat, pe 31 august curent, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Limbii Române.

„Unitatea poporului se bazează pe respectul reciproc între oameni și pe respectarea unui set de valori comune. Limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului Republicii Moldova”, a scris bașcana.

Totodată, bașcana a menționat și în 2020 că vorbește limba română și consideră că limba de stat a Republicii Moldova este română.

Citește și: video | Voronin, după ce Vlah a scris despre limba română: „Padlizîvaetsea pentru o nouă doljnosti la Chișinău”

Articole asemănătoare

Back to top button