fbpx

Cum își amintește Marcela accidentul care a lăsat-o fără picioare? Primele reacții ale șoferului BMW-ului verde

În noaptea de 5 spre 6 februarie, puțin după miezul nopții, Marcela Paladi (Moleșteanu) și Ana-Maria Căpățână, două prietene care își doreau să se angajeze la o companie moldo-americană, se întorceau acasă, după ce fuseseră în ospeție la o amică, potrivit jurnal.md. Veneau de la Botanica cu mașina Volvo a Anei, care șofa atent, căci afară ningea. Au ajuns pe viaduct și înaintau pe banda din mijloc a carosabilului, când, pe neprins de veste, mașina lor a fost lovită puternic în spate de un Volkswagen.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șoferul acestei mașini și-a cerut scuze de la cele două tinere, explicându-le că automobilul său era echipat cu anvelope de vară, și a rămas să aștepte poliția. Atunci fetele au aprins luminile de avarie și au ieșit afară, pentru a instala pe șosea triunghiul de semnalizare. Marcela s-a apropiat de portbagaj, în timp ce Ana se afla la o distanță mică, în dreapta ei.

Așa își amintesc cele două tinere despre începutul calvarului din acea noapte, care a continuat fără întârziere. Iată cum își amintește Marcela momentul în care a apărut BMW-ul care a nenorocit-o:

„Am ajuns la portbagaj și chiar atunci, în câteva milisecunde, am auzit impactul și am văzut cum mașina noastră zboară înainte la câțiva metri, iar eu zburam din urma ei. Am simțit o durere năucitoare și am căzut jos… Am fost strivită între mașina care mă lovise și mașina noastră. Chiar să fi fost cu fața spre el, nu aș fi reușit să mă dau la o parte, pentru că nu s-a auzit nici frâna. El nici nu a frânat”.

Cu alte cuvinte, fiind prinsă între cele două mașini, Marcela și-a pierdut în aceeași clipă ambele picioare.

„Când am simțit durerea, să vă spun sincer, nici nu doream să mă uit în partea de jos. Capota BMW-ului era plină de sânge și nu a fost atât de dificil să-mi dau seama că nu mai am picioare”, adaugă Marcela.
Și prietena sa a fost lovită de BMW-ul verde, însă traumele suportate de aceasta au fost mult mai ușoare.

„Când Marcela a fost strivită, eu am fost aruncată jos. Din cauza șocului, nu simțeam durere și cineva m-a ajutat să mă ridic. Am fost traumatizată la șold și la genunchi și acum mă restabilesc”, afirmă Ana-Maria Căpățână.

Primele reacții după accident ale șoferului BMW-ului verde

Stupefiați de cele văzute, șoferii mai multor mașini s-au oprit pentru a-i veni în ajutor Marcelei. Încercând să-i oprească sângerarea, un bărbat i-a legat niște plăci la bucățile rămase din picioare. La rândul său, șoferul BMW-ului verde s-a apropiat de ea și i-ar fi spus doar că nu a observat-o.

„Îmi amintesc foarte vag, căci tot la ce mă gândeam în acele clipe era să supraviețuiesc. El mi-a spus că nu m-a văzut, cu toate că nu înțeleg cum alte mașini ne ocoleau pe benzile din dreapta și din stânga și numai el nu m-a văzut nici pe mine, nici lumina de avarie, nici mașina noastră. Singura explicație poate fi că avea o viteză atât de mare, încât nu a putut evita impactul”, consideră Marcela.

Ana susține că a avut o discuție mai neplăcută cu șoferul BMW-ului, după ce a venit și poliția:

„El le spunea polițiștilor că a mers fără viteză și că noi nu am pornit avaria. M-am dus să-l întreb de ce minte și el, destul de agresiv, mi-a spus: „Cu tine o să vorbim mâine”. A doua zi mi-a cerut numărul de telefon al părinților Marcelei și atât”.

Articole asemănătoare

Back to top button