fbpx

CSM a acceptat demisia Ninei Veleva. Plecarea din funcție a magistratei care istrumenta dosarul Șor, votată unanim după mai multe amânări

După trei amânări și circa două luni de examinări, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat cererea de demisie a Ninei Veleva, magistrata care instrumenta dosarul lui Ilan Șor. Pentru plecarea judecătoarei din funcție, membrii CSM au votat unanim.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De menționat este faptul că Veleva nu a fost prezentă la ședința CSM din 26 ianuarie.

„Nu înțeleg de ce doamna Veleva nu este prezentă. Întrebarea pe care am vrut să o aflam este dacă e vorba de o plecare onorabilă sau e o plecare totuși cu multe semne de întrebare?, a subliniat membra Consiliului, Carolina Ciugureanu-Mihailuță.

Veleva și-a depus cererea de demisie la începutul lunii decembrie, după zece ani de activitate în sistemul judecătoresc, iar din 2015 la Curtea de Apel Cahul.

Citește și: CSM a amânat, pentru a treia oară, examinarea demisiei Ninei Veleva, magistrata care instrumenta dosarul Șor

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Totodată, mai mulți magistrați au invocat diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button