fbpx

CSM a amânat, pentru a treia oară, examinarea demisiei Ninei Veleva, magistrata care instrumenta dosarul Șor

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat, la 19 ianuarie curent, pentru a treia oară, examinarea cererii de demisie a magistratei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Judecătoare care examinează dosarul lui Ilan Șor și, totodată, este raportor în cadrul aceluiași dosar. Se întâmplă după ce Veleva a prezentat, cu o zi înainte, un raport despre dosarul Șor, cerut anterior de CSM, însă membrii Consiliului nu au reușit să-l examineze. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Raportul prezentat de Veleva în seara zilei de luni are  „222 de foi”, iar membrii CSM au recunoscut că nu au avut timp să-l examineze. Așadar, examinarea cererii de demisie a fost amânată pentru următoarea ședință a Consiliului.

„Nimeni din CSM nu a invocat sau a contestat dreptul judecătorului de a demisiona, dar suntem într-o speță delicată și controversată pe anumite locuri și am solicitat informații suplimentare de la doamna Veleva despre dosarul Șor, în care este și raportor. Raportul solicitat a fost prezentat, însă, cu regret trebuie să spun că el a fost prezentat abia ieri, după amiază”, a declarat membra Carolina Ciugureanu-Mihăluița.

Potrivit membrei CSM, raportul i-a trezit mai multe semne de întrebare și are nevoie să verifice unele informații.

„Am văzut acest raport și nu am reușit să verific unele informații. Solicit amânarea examinării pentru ședința de săptămâna viitoare și aș invita-o pe doamna judecătoare la ședință pentru a-i adresa câteva întrebări. Mi-au apărut mai multe întrebări după raport. Nu contest dreptul de a demisiona, dar ea solicită demisie onorabilă și vreau să am toate argumentele atunci când voi vota pentru o demisie onorabilă”, a mai adăugat Ciugureanu-Mihăluița.

ZUGO precizează că este a treia oară când CSM amână decizia cu privire la demisia magistratei. Veleva și-a depus cererea de demisie la începutul lunii decembrie.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Totodată, mai mulți magistrați au invocat  diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Citește și: Examinarea dosarului lui Șor a fost reluată

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button