fbpx

Credit de la Banca Mondială: Republica Moldova va primi 24,8 milioane de euro pentru implementarea procesului de imunizare

Republica Moldova urmează să beneficieze de finanțare adițională, în sumă de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, pentru implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19 la nivel național. Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.

Mijloacele bănești vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor, investiții în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și acordarea de asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare.

Țara noastră va putea achiziționa vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri. În cadrul procesului se va ține cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și de durata de livrare.

Acordul de finanțare cu AID privind implementarea Proiectului „Răspuns de urgenţă la COVID-19-finanţare adiţională” a fost semnat de către Maia Sandu pe de 9 august 2021, conform serviciului de presă al Executivului. Termenul de implementare a prevederilor este 30 aprilie 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button