fbpx

COVID-19: România începe vaccinarea angajaților din educație

În România a început, de miercuri, vaccinarea angajaților din educație iar această parte a campaniei se va desfășura până pe 10 martie. Bucureștiul și 23 de județe vor da startul, pentru că au deja toate centrele, spun autoritățile române.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

România este, alături de Danemarca, pe locul doi în Uniunea Europeană ca număr total de persoane vaccinate cu schemă completă, raportat la suta de locuitori, transmite presa română.

Autoritățile de la București speră ca în această perioadă să imunizeze 60.000 de profesori.

Dascălii care au până la 55 de ani împliniți vor primi vaccinul de la AstraZeneca, iar ceilalți – Pfizer.

Până acum, 128.000 de angajați din sistemul educațional și-au făcut programare în platforma electronică, iar peste 42.000 deja s-au vaccinat.

Tulpina britanică, identificată în 21 de județe

În același timp, în România au fost confirmate până acum 164 de cazuri cu tulpina britanică. Institutul Național de Sănătate Publică a publicat marți o analiză a primelor 136.

Dintre acestea, 80 sunt din Capitală, 11 din Timiș, 9 din Cluj, 5 din Suceava, iar celelalte în alte județe. În total, virusul mutant a fost identificat în 21 de județe din România.

Conform INSP, în 57% dintre cazurile analizate nu s-a menționat nicio legătură epidemiologică, adică oamenii nu știu de unde au luat virusul.

Doar cinci dintre cei depistați au călătorit în Marea Britanie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button