fbpx

COVID-19: Paturile din spitalele din Chișinău, la limită. La terapie intensivă se eliberează, de obicei, odată cu decesul pacienților

Toate spitalele municipale au fost înrolate pentru tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, iar numărul paturilor de staționare pentru pacienți sunt deja la limită. Afirmațiile îi aparțin șefului Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă.

Suntem la limită cu paturile de staționare pentru tratamentul pacienților cu COVID. Suntem în dificultate cu paturile de terapie intensivă, el enu ajuns. De cele mai multe ori ele se eliberează, cu regret, odată cu decesul pacienților. Asta cu toate că la începutul pandemiei numărul paturilor a fost majorat de patru ori”, a declarat Gâlcă luni dimineața, la ședința operativă a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui, capacitatea totală de paturi pentru internare în Chișinău este de 1353 de paturi, iar 79 – pentru terapie intensivă.

Din pacienții internați, 97-98% sunt nevaccinați. În special, aceste persoane sunt cele care dezvoltă forme critice. Odată ce nimeresc în terapie intensivă, șansa lor la viață este de 50%. Odată ce sunt intubați cu forme extrem de grave, șansa la viață e de 5-10 la sută. Situația e foarte gravă”, a mai spus șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău.

Oficialul menționează că în ultima săptămână se înregistrează o tentință de majorare a numărului de persoane care vor să se vaccineze.

Totodată, el a adăugat că medicii sunt epuizați din cauza numeroaselor ture.

Cu regret, nu vedem încă luminița de la capătul tunelului”, a adăugat acesta.

Vezi și: Republica Moldova: Un bărbat de 22 de ani și altul de 34 au decedat ca urmare a complicațiilor provocate de COVID-19

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button