fbpx

Coronavirus în Moldova: Noi informații despre cea de-a patra persoană infectată cu virusul COVID-19

În cadrul briefingului de dimineață, ministra Sănătății a oferit câteva informații și despre cea de-a patra persoană infectată cu noul coronavirus. Potrivit ei, este vorba de o tânără venită recent din Italia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta a ajuns în țară cu un autocar de rută, iar la controlul de frontieră a fost identificată cu febră, fiind transportată imediat de medici la spital.

„Tânăra nu a intrat în contact cu nimeni pe teritoriul Republicii Moldova, doar cu pasagerii din autocarul în care a venit. Așadar, toți pasagerii au fost contactați și li s-a impus regim de autoizolare”, a precizat ministra.

Funcționara a mai declarat că, momentan, în țara noastră sunt 30 de cazuri suspecte, dintre care nouă sunt copii și 21 adulți. La Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii sunt plasate 11 persoane, inclusiv două mame.

Cât despre starea pacienților bolnavi: prima doamnă, de 48 de ani, prezintă o dinamică pozitivă, un pacient este în stare satisfăcătoare, iar celelalte două prezintă o stare cu gravitate medie, dar dinamică pozitivă. Referitor la persoana care ieri a fost testată repetat, rezultatul va fi prezentat până la sfârșitul zilei.

Azi, autoritățile au mai anunțat că o mamă a fugit dintr-un spital din Moldova cu un copil suspect de coronavirus, agresând medicii. Aceasta este căutată de poliție.

Articole asemănătoare

Back to top button