fbpx

Conturile companiei Bass-Systems, conectate la Vlad Plahotniuc, din nou sub sechestru

Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Procuraturii Anticorupție, anulând hotărârea primei instanțe prin care fusese ridicat sechestrul de pe conturile bancare ale SRL „Bass-Systems” (în prezent – „S&T IT Services”), în care se dețib mijloace financiare în sumă de peste 50 milioane de lei.

În cadrul urmăririi penale, începută în octombrie 2019 pe faptul spălării de bani, a fost aplicat sechestru pe bunurile SRL „Bass-Systems” și anume: 100% din capitalul statutar al întreprinderii și mijloace financiare deținute in conturi în suma de peste 50 milioane de lei.

Sechestrul a fost aplicat în scopul unei eventuale confiscări speciale a bunurilor rezultate din infracțiunea de spălare de bani investigată.

Ulterior, la cererea administratorului SRL Bass-Systems a fost ridicat sechestrul de pe capitalul statutar și de pe unele conturi operaționale pentru a debloca activitatea întreprinderii și, respectiv, pentru a permite finalizarea unei tranzacții de vânzare-cumpărare a acțiunilor de către un investitor austriac, conform înțelegerilor precontractului anterioare începerii urmăririi penale.

Astfel, este în vigoare sechestrul aplicat pe contururile SRL Bass-Systems unde se dețin peste 50 milioane MDL.

Potrivit Procuraturii Generale, urmărirea penală este în desfășurare, fiind expediate o serie de cereri de asistenta juridică internațională, iar după primirea rezultatelor, procurorii vor decide în consecință.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button