fbpx

Consiliul Audiovizualului, despre suspendarea licenței unor posturi TV: Au ales să tacă despre război

Președinta Consiliului Audivizulului, Liliana Vițu, a organizat o conferință de presă în care a adus argumente cu privire decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a suspenda licența pentru șase posturi de televiziune pe perioada stării de urgență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liliana Vițu a menționat că televiziunile vizate au încălcat mai multe prevederi ale Codului Serviciului Media-Audiovizual, inclusiv prin omisiunea de a transmite informații cu privire la războiul din Ucraina.

Înainte de război, 4 din cele 6 posturi retransmiteau posturi rusești, care organizau un atac informativ împotriva Ucrainei, pregătind informațional populația pentru invazie”, a spus Liliana Vițu.

De asemenea, Vițu a declarat că guvernarea de la Chișinău vrea să impună televiziunilor să transmită doar poziția națională a statului.

Orice alt punct de vedere sau lipsa viziunii guvernării din buletinele de știri pot servi drept motiv ca instituțiile media să fie închise”, a declarat Vițu.

Suspendarea posturilor de televiziune a fost generată de faptul că cele șase posturi TV vizate au încălcat mai multe prevederi ale Codului Serviciului Media-Audiovizual, inclusiv prin omisiunea de a transmite informații cu privire la războiul din Ucraina.

Ulterior, posturile respective, după începerea războiului, au aplicat tactica manipulării prin omisiune. Au ales să nu vorbească deloc despre război, de parcă acesta nu există”, a concluzionat aceasta.

Amintim că, Comisia pentru Situații de Urgență a decis vineri să suspende licențele de emisie a șase posturi de televiziune. Acestea sunt: Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV.

Articole asemănătoare

Back to top button