fbpx

Consilierii PAS sesizează Procuratura Generală cu privire la majorarea tarifului la apă

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a anunțat că va depune astăzi un denunț la Procuratura Generală cu privire la majorarea tarifului pentru apă și canalizare din capitală. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentanții PAS susțin că decizia luată de CMC vineri, 25 noiembrie cu privire la majorarea tarifului la apă și canalizare, este ilegală și cer atragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Considerăm această decizie una total ilegală, iar cei care au emis această decizie, cei care au votat această decizie au făcut niște încălcări grave asupra cărora trebuie să se expună instanțele competente. (…) Considerăm că tariful la apă și canalizare trebuie să fie unul corect și transparent, ca locuitorii municipiului Chișinău să cunoască pentru ce plătesc ei acest tarif”, a declarat președintele fracțiunii PAS din CMC, Roman Cojuhari.

Secretarul fracțiunii, Dumitru Ivanov spune că, consilierii locali sunt obligați să aprobe tarifele pentru serviciul public doar după avizarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Prevederile legislației au fost încălcate flagrant. Având în vedere că noile tarife intră în vigoare la data publicării în mass-media locală și se va aplica până la emiterea avizului de către ANRE, cetățenii vor fi obligați să achite ilegal un tarif nejustificat de mare. Sumele care vor fi încasate vor fi încasate ilegal”, a adăugat acesta.

Amintim că membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat vineri, 25 noiembrie, majorarea tarifului la apă și canalizare. Decizia a fost votată în variantă finală de 26 de consilieri, dintre care 21 au fost din partea consilierilor socialiști.

Articole asemănătoare

Back to top button