fbpx

Conflict de interese la Universitatea Agrară. Feciorii rectorului, înmatriculați la buget și înscriși la schimb de experiență în străinătate

Autoritatea Națională de Integritate  a emis act de constatare în privința rectorului Universității Agrare din Moldova pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Acesta ar fi semnat mai multe acte care le privesc pe feciorii săi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre șase documente administrative în privința fiilor săi. Acesta a semnat ordinul de înmatriculare la studii cu finanțare din bugetul de stat a unei liste de pretendenți, printre care și cei doi fii, diplomele lor de studii superioare de licență și master, dar și ordinul cu privire la susținerea tezei de master și diploma de master, eliberate pe numele unuia dintre feciori.

Totodată, rectorul a aprobat o cerere din partea unuia dintre fii pentru a participa la un schimb de experiență peste hotare, împreună cu alți studenți din cadrul universității. Ulterior, a fost emis și ordin în acest sens.

Astfel, rectorul a admis șase conflicte de interese consumate în privința fiilor săi, care s-a manifestat prin faptul că nu a declarat, conform legislației speciale a ANI, situațiile de conflict de interese și nu le-a soluționat.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru revocarea acestuia. Totodată, acesta riscă să fie lipsit de dreptul de a activa în anumite funcții publice, cu excepția funcțiilor electorale, pentru un termen de trei an.

Back to top button