fbpx

Codreanu nu renunță după ce a fost exclus din cursa electorală: „Lucrăm la cererea pentru CEDO”

Ruslan Codreanu nu renunță la lupta în care vrea să-și facă dreptate. După ce a fost exclus din cursa electorală pentru șefia capitalei, în ciuda faptului că a făcut mai multe sesizări și a fost susținut de Curtea de Apel, fostul edil interimar a anunțat că se va adresa și la CEDO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un mesaj în acest sens a fost scris pe pagina sa de Facebook, prin care Codreanu a precizat că lucrează la cerere împreună cu trei avocați.

„Moldova va mai pierde încă un dosar la CEDO. După cum am spus, noi nu ne oprim.

  1. Toți experții în alegeri au recunoscut că am fost scos ilegal din cursă;
  2. Există deja rapoarte internaționale și ale societății civile pe acest subiect;
  3. Misiunile Internaționale de Monitorizare a alegerilor (Consiliul Europei, ENEMO) au constat că mi-a fost refuzată înregistrarea atât mie, cât și altor independenți, din cauza unor erori formale minore și a unor interpretări variate ale legii.

Împreună cu cei trei avocați care m-au ajutat până acum, lucrăm la cererea pentru CEDO. Eu le mulțumesc încă o dată pentru toată munca depusă de până acum. Și mă simt onorat că își fac timp pentru cazul meu pro bono”, a spus Codreanu.

Fostul primar interimar al municipiului Chișinău a ținut să critice, prin acest intermediu, reforma justiției, care zice el că este „trâmbițată de actuala guvernare”.

„Ca cetățean, îmi apare o întrebare – împotriva judecătorilor care au pronunțat sentințe pierdute la CEDO se iau măsuri? Dacă tot avem peste 350 dosare pierdute, avem poate și un top al judecătorilor care au acționat cu rea credință și neglijență, la ordine politice, când au pronunțat sentințele? Statul ce face cu ei? A răspuns cineva pentru milioanele pierdute la CEDO?

Moldova a pierdut și va pierde dosare într-o veselie la CEDO, dar pe nimeni văd că nu deranjează acest fapt – nici pe autorități, nici pe judecători și nici pe actuala alianță care nu schimbă nimic. Sistemul judecătoresc continuă să fie selectiv și subordonat clasei politice. Dar toți dorm liniștiți – din cursă am fost scos, jocurile lor merg mai departe. Faptul că există Curtea Europeană pentru Drepturile Omului nu-i interesează, pentru că nu vor plăti ei, dar va plăti bugetul de stat. Adică tot din buzunarele noastre se plătește o dată salariile lor, a doua oară despăgubirile pentru dosarele pierdute la CEDO.

P.S. Despăgubirea promit să o fac donație unei grădinițe-creșe!”, a mai adăugat Codreanu.

Articole asemănătoare

Back to top button