fbpx

CNAM: Un lot de 49.850 de doze de vaccin anti-gripal a ajuns în Republica Moldova

În Republica Moldova a ajuns un lot de 49.850 de doze de vaccin anti-gripal, în valoare de 7 milioane de lei. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat banii marți, 26 octombrie, din fondul măsurilor de profilaxie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lotul de 49.850 de doze a ajuns în ţara noastră săptămâna aceasta şi a fost recepţionat la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică. Vaccinul este de producţie coreeană şi e omologat în Republica Moldova, iar componenţa acestuia corespunde celei recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru emisfera de nord, sezonul 2021-2022.

Dozele preparatului de profilaxie a gripei au fost aduse până la destinatar cu respectarea condiţiilor lanţului frigorific neîntrerupt, confirmat prin dispozitive speciale de înregistrare a temperaturii. Vaccinul va fi transportat în centrele de sănătate publică teritoriale, care îl vor distribui conform planurilor existente în fiecare teritoriu pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a persoanelor din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire.

Potrivit contractului de achiziţie, suma totală prevăzută în fondul măsurilor de profilaxie pentru procurarea vaccinului antigripal în anul 2021 este de peste 18 milioane de lei pentru 129.000 de doze.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button