fbpx

Cine va fi noul ambasador al României în R. Moldova? Daniel Ioniță, rechemat din funcție de către Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat, vineri, 4 februarie, decrete pentru rechemarea a 10 ambasadori, inclusiv pe cel din Republica Moldova, Daniel Ioniță și pe cel din Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, anunță presa de peste Prut.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, printre schimbările între reprezentanții României de peste granițe, Ministerul român de Externe anunță numirea lui Cristian-Leon Țurcanu, care a fost trimis din 2016 în Ucraina, în funcția de ambasador în Republica Moldova.

Cristian-Leon Țurcanu, diplomat de carieră, exercită din 2016, funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina. Anterior, în perioada septembrie 2014 – octombrie 2015, a ocupat funcția de prim-colaborator în cadrul Ambasadei României la Chișinău.

În Serviciul Exterior a mai activat în cadrul Ambasadei României la Washington, în perioada 2008 – 2012, și la Ambasada României la Berlin, între 2003 și 2008. În Centrala MAE, a ocupat funcțiile de director general al Departamentului Comunicare, Diplomație Publică și Culturală, între noiembrie 2015 și august 2016, director al Direcției Europa de Est și Asia Centrală, între aprilie și septembrie 2014, respectiv director adjunct al aceleiași direcții, în perioada septembrie 2013 – aprilie 2014. Vorbește limbile engleză, germană, suedeză și are cunoștințe de franceză, italiană și rusă.

Daniel Ioniță a fost numit ambasador al României în Regatul Suediei. Acesta deține gradul diplomatic de ambasador din anul 2019 și a ocupat, din 2016, funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova.

 

Articole asemănătoare

Back to top button