fbpx

Cinci presupuși vânzători de droguri, reținuți după 14 percheziții. Ar fi încasat zilnic peste 10.000 de lei

Oamenii legii au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online. În cadrul operațiunii au fost efectuate 14 percheziții și reținute cinci persoane.

Presupușii membri ai grupării au între 20 și 27 de ani. Ei ar fi avut roluri de curier, operator și organizator și domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină. Ei au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, astfel, utilizatorii primeau mesaje-oferte despre posibilitatea de achiziție.

Zilnic, membrii grupului ar fi obținut venituri de peste 10 000 de lei De asemenea, organizatorii și administratorii acestei rețele ar fi racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Substanțele interzise erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin Telegram „operatorului”. În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul presupușilor membri ai grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri tip PVP (sare – соль) cu masa totală de peste 400 de grame, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 3000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 240.000 de lei, un gram de PVP fiind comercializat cu 600 de lei. Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău. Dacă vina suspecților va fi demonstrată, aceștia riscă până la 15 ani de pușcărie.

Articole asemănătoare

Back to top button