fbpx

Cinci judecători vizați în „Spălătoria rusească”, restabiliți în funcție de CSM. Li se va achita salariul pentru patru ani de absență

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a restabilit în funcție cinci judecători vizați în „Laundromat” sau, așa cum i se mai spune, „Spălătoria Rusească”. Cererile magistraților au fost aprobate în cadrul ședinței CSM de marți, 27 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestora li se va achita salariul pentru cei patru ani în care au fost suspendați din calitatea de magistrat.

Este vorba despre magistrații Sergiu Lebediuc (judecător la Judecătoria Chişinău) Serghei Gubenco (preşedinte a Curții de Apel Comrat), Serghei Popovici (judecător la Judecătoria Comrat), Iurie Hârbu (judecător la Judecătoria Teleneşti) și Garri Bivol (judecător la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani).

Restabilirea în funcții a magistraților vine după ce judecătorii, anchetați în dosarul „Laundromat” pentru spălare de bani, au fost scoși recent de sub urmărire penală de către Procuratura Anticorupție.

Amintim că „Laundromatul” este schema prin care sume uriașe de bani au fost scoase din Rusia, fiind vorba de peste 20 de miliarde de dolari. Jurnaliști din 32 de țări au analizat zeci de mii de tranzacții efectuate prin cele 112 conturi bancare de la bănci din Europa de Est, dar și din întreaga lume, iar documentele bancare OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) arătau că banii au ajuns la afaceriști ruși din domeniul bancar, al construcțiilor sau al tehnologiei informației.

Articole asemănătoare

Back to top button