fbpx

Cinci explozii au fost provocate de scurgeri de gaze de la începutul lui 2021 în Moldova. Recomandări pentru a evita riscurile

De la începutul anului 2021, în Republica Moldova au fost înregistrate cinci explozii a buteliilor de gaz. În urma acestora, o persoană a decedat, iar altele opt s-au ales cu traumatisme.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru evitarea situațiilor de risc, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să fie prudenți la capitolul respectării normelor de securitate și regulilor antiincendiare. Acestea trebuie să amplaseze buteliile utilizate în exteriorul locuinței, în dulapuri metalice, iar cele de rezervă urmează să fie păstrate doar la aer liber.

Pentru evitarea exploziilor, este indicat ca alimentarea lor să fie efectuată doar cu combustibilul pentru care sunt destinate. Totodată, IGSU atenționează despre utilizarea corectă a aragazului.

Dispozitivul trebuie să fie oprit după finalizarea utilizării, în special dacă oamenii părăsesc locuința. De asemenea, specialiștii spun că se interzice exploatarea buteliilor și furtunurilor defecte, amplasarea buteliilor în interior, mai ales, în preajma surselor de căldură. Racordarea buteliilor se efectuează doar cu reductor de presiune, iar trasarea furtunului nu se permite prin spatele aragazului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button