fbpx

Ceban propune ca locatarii să contribuie la reparația curților de bloc: „Dacă oamenii nu vor, nu cred că trebuie să insistăm”

Locatarii să plătească 30% din sumele utilizate pentru reparația curților de bloc. Această propunere a fost anunțată de Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa vine după ce au apărut mai multe critici referitoare la acțiunile întreprinse de municipalitate. Așadar, el consideră necesară regândirea modului în care vor fi renovate curțile.

„Trebuie să venim cu raportul de 70 versus 30. 70% investește Primăria. 305 investesc locatarii. Noi intrăm, facem carosabilul. Facem trotuarele. Facem parcările. Facem teren de joacă, teren de sport, bănci. Ajungem și la bloc să reparam unde acoperiș, unde alte lucruri.

Dacă oamenii nu vor să coparticipe, cred că nu trebuie să insistăm foarte mult. Sunt multe blocuri unde oamenii vor să investim. Vă rog să ne propuneți pentru săptămâna viitoare revizuirea acestui concept din perspectiva investițiilor pe care le vom face”, a declarat Ceban.

Ion Ceban susține că programul „Curtea Confortabilă” a fost lansat de Primărie. Între timp, în ianuarie 2021, deputații socialiști anunțau o propunere similară pentru capitală și spuneau că la inițiativa lor socialiști în bugetul de stat pentru acest an au fost alocate suplimentar 40 de milioane de lei, bani destinați exclusiv pentru modernizarea curților blocurilor din municipiul Chișinău, inclusiv reparația drumurilor, amenajarea locurilor de parcare, terenurilor sportive, spațiilor de joacă pentru copii și lucrărilor de înverzire.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button