fbpx

Ceban, despre sculptura Veronicăi Micle: „Am fost dați în judecată. Se creează impresia că unii oameni nu vor nimic pentru acest oraș”

Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, susține că au fost dați în judecată din cauza inaugurării sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală. Acesta a menționat că „e curios cum va veni executorul judecătoresc să scoată banca cu Micle din parc”.â

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avem zeci de monumente istorice în capitală care sunt în paragină de care nimeni nu-și bate capul. Dar acum s-au legat de un monument. Am fost dați în judecată, e jenant acest lucru. Chiar sunt curios cum va veni executorul judecătoresc să scoată banca cu Micle din parc.

Toți vorbesc despre operele lui Mihai Eminescu, dar în ultimele zile unii s-au dat în spectacol în privința acestei situații. E mai bine să nu facem nimic? Se creează impresia că unii oameni nu vor nimic pentru acest oraș”, a menționat Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a primăriei Chișinău.

Amintim că și Ministerul Educației a reacționat cu privire la inaugurarea sculpturii. MECC a menționat că edificarea sculpturii Veronica Micle s-a realizat cu abateri de la prevederile legale, fiind edificată fără hotărârea Guvernului, respectiv sculptura inaugurată nu va beneficia de protecția statului.

Sculptura se regăsește în scuarul Eminescu din capitală. Monumentul este realizat din bronz și o reprezintă pe Micle, așezată pe un scaun.

Autorul operei instalate în scuar este sculptorul Veaceslav Jiglițchi. „Acum Eminescu nu va mai fi atât de singuri”, a declarat acesta la dezvelirea monumentului.

Articole asemănătoare

Back to top button