fbpx

Ce spune Maia Sandu despre posibilitatea dotării R. Moldova cu armament NATO

Președinta Maia Sandu a comentat posibilitatea dotării țării noastre cu armament conform standardelor NATO. Potrivit șefei statului, R. Moldova este o țară neutră, pașnică, care nu vrea să atenteze la suveranitatea altor state.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În același timp, potrivit Maiei Sandu, țara noastră dispune de un sector de apărare destul de slab, care ar trebui fortificat și consolidat.

Primim asistență din partea UE prin așa-numita inițiativă de pace. În discuții cu conducerea armatei o să vedem dacă sunt alte necesități pe care am putea să le satisfacem din aceste ajutoare”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că, săptămâna trecută, ministra britanică de Externe Liz Truss a declarat că aliații NATO discută problema ca nu numai Ucraina, ci și Republica Moldova să fie înarmată conform standardelor alianței. Truss a răspuns afirmativ la întrebarea dacă presupusa amenințare militară a Rusiei la adresa Moldovei a fost motivul pentru aceasta.

Ulterior, Rusia a venit cu o reacție la acest subiect și a declarat că va urmări cu atenție reacțiile autorităților de la Chișinău.

Vezi și: Reacția MAEIE după declarația Marii Britanii privind echiparea R. Moldova „conform standardului NATO”

Articole asemănătoare

Back to top button