fbpx

Cazul fetiței ucise de căderea unei bucăți de copac: Cum răspunde Agenția de Mediu acuzațiilor Primăriei

Agenția de Mediu a comentat acuzațiile Primăriei Chișinău cu privire la cazul fetiței de doi ani, decedate în urma căderii unei bucăți de copac.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instituția afirmă că își exprimă regretul profund cu referire la incidentul care s-a produs în Parcul Alunelul și comunică faptul că arborele vizat în cazul decesului prematur al copilului nu se regăsește în lista arborilor propuși spre coordonare și autorizare a efectuării tratamentelor silvotehnice de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” în solicitarea sa.

„Agenția de Mediu este autoritatea responsabilă de reglementarea și autorizarea activităților cu impact asupra calității mediului, prevăzute în Nomenclatorul actelor permisive, aprobat prin Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător.

În conformitate cu Legea nr. 591/99 cu privire la spaţiile verzi ale localităţilor urbane şi rurale, administrarea spaţiilor verzi proprietate publică este exercitată de către autorităţile administraţiei publice locale”, se arată într-un comunicat.

Amintim că o bucată dintr-un copac a căzut peste o fetiță de doi ani sâmbătă, 14 mai, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Micuța a murit la spital din cauza traumelor primite.

Articole asemănătoare

Back to top button