fbpx

Caz șocant la nord: O fetiță de 7 ani ar fi fost violată de verișorul ei care și-a recunoscut vina. Ce spune procurorul

Caz şocant într-un sat din nordul republicii. O copilă de 7 ani ar fi fost violată de verișorul ei de 16 ani, transmite publika.md. Adolescentul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar în cadrul audierilor şi-a recunoscut fapta, dar a declarat că era beat şi nu şi-a dat seama ce face.

Potrivit polițiștilor, mama adolescentului e plecată peste hotare, iar tatăl său a decedat. Astfel, băiatul a fost lăsat în grija mătuşii sale. În ziua în care a comis violul, acesta a rămas acasă cu verișorii săi, o fetiţă şi un băiat de şapte ani, iar mătuşa lui a plecat la o cumătrie. Adolescentul a fost la o zi de naştere unde a consumat alcool, iar când s-a întors acasă, a abuzat-o sexual pe verișoara lui.

„În noiembrie 2021, un minor cu vârsta de 16 ani, a întreţinut în mod forţat un raport sexual cu fetiţa de 7 ani. La moment persoana respectivă este plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. La faza actuală minorul îţi recunoaşte vina şi colaborează cu ancheta„, a menţionat procurorul Ion Ţugui, potrivit sursei citate.

Abia peste o lună, fetiţa i-a povestit surorii sale despre coşmarul prin care a trecut. Aceasta a anunţat poliţia.

În privinţa minorei, se acordă consiliere informaţională, psihologică şi tot suportul necesar pentru asemenea situaţii„, a spus procurorul.

Potrivit oamenilor legii, victima locuieşte împreună cu ambii părinţi.

Psihologii spun că fetiţa violată a trecut printr-un stres puternic şi riscă să aibă grave tulburări fizice şi emoţionale.

Vorbim de o frică, o anxietate, un stres post traumatic, un sentiment de insecuritate pe care-l va avea, mai ales dacă acest abuz s-a întâmplat în casa unde locuieşte, în spaţiul ei, care ar trebui să-i aducă doar confort”, a declarat psihologul Daniela Dabija.

Aceasta susţine că părinţii fetei trebuie să-i explice că ce i s-a întâmplat nu este corect.

În cazul în care mama este acea persoană de încredere pentru fetiţă, ar fi bine să discute cu fetiţa în nişte termeni cunoscuţi pentru copilul său, să discute într-un limbaj prietenos pentru copilă şi să explice că ceea ce a făcut cutare, nu este bine să se întâmple„, a precizat psihologul.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru viol, iar minorul riscă închisoare de la 10 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button