fbpx

Capitala ar fi rămas fără produse pentru refugiați: „Vom fi nevoiți să închidem depozitul de la Patria Lukoil. Nu a primit nimic din ajutorul extern”

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială din Chișinău, Boris Gîlca, anunță că au rămas fără produse pentru refugiați, iar municipalitatea nu a primit nimic din ajutorul extern destinat persoanelor care au fugit din calea războiului din țara vecină. Oficialul a mai menționat că medicii din capitală care au grijă de refugiați, lucrează cot la cot cu o echipă de specialiști din Japonia. Declarațiile au fost făcute luni, 18 aprilie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Echipa de medici din Japonia au fost surprinsă că din asistența externă, care a parvenit în Republica Moldova inclusv loturile de medicamente Chișinăul și în special Patria Lukoil nu a primit nicio pastilă cel puțin de aspirină. Este regretabil. Noi am procurat medicamentele esențiale din sursele municipale. Când încă gestionam centrul de la Moldexpo am beneficiat de un lot mic de medicamente de la Organizația Internațională a Muncii, în rest repet și ne pare rău că Chișinăul este discriminat. Nu numai de produsele sau bunurile din asistența umanitară cum ar fi produsele alimentare, produsele igienice, dar și alte bunuri de sănătate. De fapt este o discriminare a refugiaților. Solicităm pe această cale să fie totuși considerată și distribuirea și a medicamentelor esențiale pentru a respecta dreptul refugiaților la asistență medicală”, a declarat șeful Direcției generale asistență medicală și socială.

Municipalitatea continuă să aprovizioneze zilnic cu produse Centrul de la Moldexpo, asta deși duce lipsă de acestea, declară oficialul.

„Ne apropiem de cifra de 500 de solicitanți pe zi, care solicită produsele cele mai esențiale. În primul rând produse alimentare, produse igienice, dar și alte bunuri. Suntem în continuare la limită și ducem lipsă de produse. Și vom fi nevoiți din păcate în ajunul sărbătorilor de Paști să închidem depozitul dacă nu vor parveni în aceste zile careva produse. Solicităm pe această cale deoarece depozitul de la Patria Lukoil este unul dintre cele mai mari depozite, este unul dintre cele mai bine localizate și cel mai bine organizat depozit cu evidență electronică”, a mai adăugat Gîlcă.

Articole asemănătoare

Back to top button