fbpx

Candidații la admiterea la Institutul Național al Justiției ar putea fi obligați să depună declarația de avere și interese personale

Candidații la etapa admiterii la Institutul Național al Justiției (INJ), de numire în funcția de judecător sau procuror și de promovare/transfer în funcție, ar putea fi obligați să depună declarația de avere și interese personale. Un proiect de lege, care prevede acest lucru, a fost susținut, în prima lectură, cu votul a 71 de deputați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorilor, inițiativa legislativă are scopul de a asigura integritatea și transparența în rândul audienților Institutului Național al Justiției.

„Astfel, ei vor fi supuși din start exigențelor unui climat de integritate publică. Mai mult, declarațiile de avere depuse la accederea la Institutul Național al Justiție vor servi drept punct de pornire la evaluarea averilor viitorilor judecători și procurori, care va permite identificarea potențialelor acte corupționale”, a precizat autorul proiectului, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției.

Totodată, proiectul de lege mai propune modificarea anumitor aspecte, care se referă la componența, selectarea și activitatea organelor de conducere a Institutului Național al Justiției.

Proiectul urmează să fie supus examinării în a doua lectură în plenul Parlamentului.

Articole asemănătoare

Back to top button